Binnen bedrijven en organisaties worden steeds meer mobiele apparaten gebruikt. Maar binnen bedrijven gelden andere normen voor beveiliging en privacy dan bij privégebruik. Hoe zorgt u ervoor dat die efficiënt beheerd en beveiligd worden?

 

Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) zorgt voor de beveiliging, monitoring, het beheer, en de ondersteuning van mobile devices (smartphones en tablets) op afstand. Met behulp van MDM kan uw ICT-afdeling op een veilige manier apparaten toevoegen aan uw bedrijfsnetwerk, software beheren (updates and upgrades van apps uitvoeren) en configureren (instellingen veranderen) en de gebruiksrechten en het beveiligingsbeleid beheren. Bovendien kan men via MDM ook toezien op de naleving van bedrijfsregels en apparaten op afstand vergrendelen of wissen (In het geval van diefstal bijvoorbeeld).

 MDM

Bring your own device

MDM biedt ook een oplossing voor de risico’s ten gevolge van de zogenaamde bring your own device (BYOD) trend—het meebrengen van privé apparatuur naar het werk—waarbij het voor kan komen dat gevoelige bedrijfsinformatie op smartphones en tablets van medewerkers opgeslagen wordt en aan het eind van de werkdag met de medewerker mee naar huis gaat.