Een geboorteakte en een stukje cloud

Voormalig eurocommissaris digitale agenda, Neelie Kroes—die op Forbes.com beschreven wordt als the grandmother who set the EU’s digital agenda en the internet Tsar—heeft meerdere malen aangegeven dat ze Europa cloud actief wil maken. In de cloud computing strategie voor Europa, die ze op 27 september 2012 in Brussel presenteerde, benadrukte ze de voordelen van cloud computing voor het MKB.

Neelie

Cloud computing staat volgens haar voor: meer flexibiliteit, betere risico- en kostenbeheersing en een hogere productiviteit en efficiëntie, tegen lagere kosten. Redenen om niet voor cloud te kiezen zijn er volgens haar eigenlijk niet meer. “Elke Europese nieuwgeborene zou een geboorteakte moeten krijgen en een stukje cloud” zei ze op 10 juli 2014 tijdens een toespraak. Kroes ziet cloud computing als een, in haar woorden, ‘massive digital opportunity’.

 

Voordelen van de cloud

Een gebrek aan kennis ligt vaak ten grondslag aan de keuze om niet naar de cloud te migreren. Veel MKB ondernemers realiseren zich bijvoorbeeld niet dat de cloud vaak veiliger is dan traditionele servers. Zonde, want uit de MKB Cloud Barometer 2015—een onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk ICT onderzoeksbureau Pb7 Research, in opdracht van Exact Nederland en KPN—blijkt dat bedrijven die in 2014 gebruik maakten van cloud oplossingen wereldwijd 20% méér omzetgroei hebben gerealiseerd dan bedrijven die nog geen gebruik maakten van cloud oplossingen.

Cloud Veilig

Dit onderzoek onderstreept nogmaals de schaalvoordelen, prijsvoordelen, verhoogde productiviteit, flexibiliteit en continuïteit die cloud computing met zich meebrengt. “MKB bedrijven zijn de ruggengraat van de economie” zegt Kroes “het is dus van cruciaal belang dat zij de cloud gaan gebruiken.”

comments powered by Disqus